Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, mei 2022 |
tww mei 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept van de maandZo vlak voor de zomer kan je mooi nog even een lekker snel witbiertje maken. Dit recept leent zich daar uitstekend voor. Als de vergisting een beetje lekker gaat kan je al na 2 weken (1 week hoofd vergisting en 1 week lagering) bottelen. Dan kan je de eerste fles na één week warmte-kamer alvast gaan proberen. Dus totale fabricageproces 3 weken en drinken maar. Sneller kan haast niet. Ook als je van allerhande fruitige toevoegingen houdt is dit je kans. De sinaasappelschil en of koriander is eenvoudig te vervangen door alles wat er maar in de buurt van een fruitschaal durft te liggen. Je kan in principe wel tot 400-500 gr fruitachtige zooi per liter toevoegen. Doe dat dan tijdens de lagering. Houd wel rekening met de extra fruitsuikers die je er dan als extraatje bij krijgt. Dat zou namelijk zomaar een procentje of 2 extra plezier in je glas kunnen gaan vormen. Groeten, Recept voor mei: WederomWitTechnisch Fische
Ingrediënten
Maischschema
Opmerking van de brouwer
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |