Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
American Pale Ale |
tww april 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hieronder wordt de bierstijl ‘American Pale Ale’ behandeld zoals die door het Beer Judge Certification Program (BJCP) wordt beschreven. Het Beer Judge Certification Program, Inc. (BJCP) is een wereldwijde certificeringsorganisatie voor jury's van bier en aanverwante gefermenteerde producten. Opgericht in 1985, zijn ze nu aanwezig in meer dan 60 landen en hebben ze meer dan 7500 actieve juryleden in het programma. Juryleden worden gecertificeerd door middel van een examen over technische aspecten van het brouwen, wereldbierstijlen, het doel van de BJCP en jureringsprocedures, en door praktische juryvaardigheden te demonstreren. De BJCP publiceert onder andere stijlrichtlijnen waarin de stijlen van bieren worden ingedeeld. In mei 2015 werden nieuwe stijlrichtlijnen vrijgegeven. De BJCP-stijlrichtlijnen van 2015 bieden niet alleen een betere aanpak van wereldstijlen, maar bevatten ook drie afzonderlijke documenten voor de stijlen van bier, mede en cider, waardoor ze op verschillende schema's kunnen worden bijgewerkt. De BJCP-stijlrichtlijnen worden onderhouden door de BJCP-commissie voor stijlrichtlijnen, die momenteel wordt voorgezeten door BJCP-president emeritus Gordon Strong. Het is wel een beetje te vergelijken met het Nederlands ‘Bier Keurmeesters Gilde’, dat zich echter bezighoudt met louter bier. In de stijlrichtlijnen is categorie 18 gereserveerd voor het beschrijven van Pale American Ales, waar de Blonde Ale en de American Pale Ale onder vallen. 18 Pale-American AleDeze categorie bevat moderne Amerikaanse Ales van gemiddelde sterkte en lichte kleur die matig moutig tot matig bitter zijn. 18A. Blond Ale…
Technische kenmerken
Commerciële voorbeelden
Laten we hier nu ook de beschrijving van dit type bier meenemen zoals die door het Nederlandse Bier Keurmeesters Gilde (BKG)is opgesteld in versie 2.3 (augustus 2019) in de ‘Referentiegids voor keurmeesters en hobbybrouwers’.
Technische kenmerken
Commerciële voorbeelden
De kwaliteitscommissie |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |