Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Resist – Anti-Russian Imperial Stout |
tww maart 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BeschrijvingDit is een recept ontwikkeld door brouwers uit Oekraïne, om solidariteit te tonen met brouwers en de biergemeenschap in Oekraïne, met een speciale borsjtsj-geïnspireerde smaak van Oekraïne. Het Resist recept is niet voorgeschreven – brouwers kunnen het aan hun wensen aanpassen. Alles wat ze willen is dat jij dit bier gaat brouwen! Het originele idee voor dit recept is als volgt:
Gebruik een neutrale bitterhop aan het begin van de kook voor 45-50 IBU. Voor de vergisting wordt aangeraden om je favoriete Britse Ale gist met een hoge vergistingsgraad te gebruiken. Schil (belangrijk!) en bak1 ongeveer 50 g/l bieten. Laat uw neus uw gids zijn om te weten wanneer het klaar is. Hak, pureer of verwerk het anders en meng het met het afgewerkt bier. Gebruik een netzak om teveel troep in het vergistingsvat te voorkomen. Maak deze stout zo sterk als je wilt. Als je voor een bier van hoger dan 10% ABV gaat, kan je ook wat suikers toevoegen in de kook. Om te brouwen of ter inspiratie kun je het volgende recept gebruiken. Receptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
1Je kunt de bieten ook poffen. Schillen gaat gemakkelijker als de bieten gaar zijn. Boen de bieten schoon en wikkel in alumimiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en pof ze (afhankelijk van de grootte) 25-45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C. Als ze zacht aanvoelen wanneer je erin prikt, zijn ze gaar. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |