Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, februari 2022 |
tww februari 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zo, dit wordt alvast het eerste zomerbiertje voor in de lente. Een lekkere weizen die spontaan alle coronazorgen doet verdwijnen. Zeker als je hem heerlijk wegslobbert terwijl je, zittend op je terras, je kop in het eerste lentezonnetje houdt. Een lekker makkelijk te brouwen bier en het kan eigenlijk niet mislukken. Zelfs als je het lageren niet gekoeld kan doen maar alles gewoon ergens tussen de 17-22 °C weet te houden, krijg je een prima Weizen. Even een weetje van wat ik ergens op internet gelezen heb, al heb ik geen idee of het echt waar is en het zou zomaar een broodje dronken aapverhaal kunnen zijn, maar: je schijnt meer banaan aroma/smaak te krijgen als je rond de 21-22°C vergist en minder als je rond de 17-18°C vergist. Ben benieuwd of iemand dit wil uitproberen. Groeten, Bernies Weizen
Receptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
Opmerkingen van de brouwerHoofdvergisting 1 à 2 weken op 17-22 °CLageren 2-4 weken op 5-10 °C |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |