Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de Inkoopcommissie, januari 2022 |
tww januari 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De winter zal nog wel even een beetje aankwakkelen, dus kan er mooi gewerkt worden aan een fijn ondergistend biertje. Marzen, ook wel oktoberfest genoemd, is lekker verfrissend met een licht bittertje, gemaakt met een lagergist dus het makkelijkste om in de winter te brouwen. De vergisting, zowel hoofd- als lagering, moet ongeveer tussen de 10°C en 15°C blijven. Dus alles in de schuur schuiven is meestal voldoende om de boel koel te houden. De gist is ook erg vergevingsgezind. Dus als de zon eens een dagje iets te warm heeft geschenen of als een verraderlijk nachtvorstje de rayonhoofden weer heeft doen smachten, zal dat niet veel uitmaken. Door de melahelasidoniamout (altijd moeilijk uit te spreken) krijgt het een enigszins rode gloed. Niet teveel, maar het valt wel op. Als je vandaag meteen gaat brouwen dan heb je hem eind februari al drinkbaar in de fles zitten en begint het genieten. Groeten, Recept voor januari: RoojigReceptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |