Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, november 2021 |
tww november 2021 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept van de maandVoor het komende clubkampioenschap staat een Porter als wedstrijdbier op het programma. Lekker. Meteen even in mijn receptenarchief gedoken en weer even zitten mijmeren over de lekkere Porters die we ooit gebrouwen hebben. Zoals de ultra-extreem-mega-super-black Porter. Zoveel black, brouw- en choco-mout dat het haast niet meer te filteren was. Als je daar twee glaasjes van op had en je keek de volgende ochtend achterom, lag daar iets ultra-zwarts. Zo zwart dat je het ergste deed vermoeden. “Maar gelukkig is het slechts de Porter”, bedacht je dan wat later. Of de Ditbiervlektduswel. Een milde brown Porter met heerlijke chocoladetonen, verpakt in een moutige afdronk. Tevens vond ik onderstaand recept. De LondonPorter: een lekkere Robust Porter met, ondanks de gebrande donkere smaak, toch een verfrissende afdronk. De koudhop geeft het geheel een fijne hoppie finish. Als je hier een vleugje kers of zoiets als vanille aan toevoegt, geeft dat weer een hele andere dimensie aan het bier. Heerlijk allemaal. Groeten, Recept voor novemberLondonPorter
Ingrediënten
Maischschema
Opmerking van de brouwer
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |