Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, september 2021 |
tww september 2021 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
datum: | 11 september 2021 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | D |
stijl: | Barley Wine |
Receptgegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1094 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 31.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 2500 g | 5 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 900 g | 15 EBC | ||
Cara Pilsmout (3 EBC) | 400 g | 3 EBC | ||
Cara Red (45 EBC) | 225 g | 45 EBC | ||
Ahorn siroop | 160 g | 10 EBC | ||
Colombus hopbloemen | 10 g | 60 min. | 16 α | Bloemen |
Colombus hopbloemen | 10 g | 30 min. | 16 α | Bloemen |
Cascade | 10 g | 15 min. | 6 α | Bloemen |
Cascade | 10 g | 5 min. | 6 α | Bloemen |
Lallemand Abbaye | 1 | Leverancier: Lallemand |
Maischschema
68 °C | 78 °C |
60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
-De mouten storten bij 70°C -De Ahorn siroop toevoegen tijdens de laatste 10 minuten van het koken.
Als je geen ahorn siroop kan vinden dan kan het eventueel vervangen worden door gewone stroop, Agavestroop, Golden syrop of honing.