Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, mei 2021 |
tww mei 2021 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Als eerst kwam de naam van ‘Kan nog net voor de zomer Blond’ in mij op. Dit omdat als je meteen begint met brouwen, het nog net in de zomer klaar is om je dorst te lessen. Meteen was het biertype dus ook bepaald. De naam is niet blijven hangen omdat die naam een specifiek brouwjaargetijde suggereert terwijl een Blonde eigenlijk het hele jaar door lekker is. Waarom dan de naam ‘bBbBbBlond’? Puur omdat ik met iets te dikke type vingers iets te lang bleef hangen rond de b op mijn toetsenbord en ik het verder wel best vond. Het is wel een lekker receptje geworden. Niet te moeilijk of teveel of rare ingrediënten. En zeker als je hem wat droger weet te krijgen, onder de 1010 eind SG, een heerlijke dorstlesser voor zowel de zomer als het vroege najaar. Moet je wel nu gaan brouwen natuurlijk. Ook voor de brouwende waaghals is dit een leuk basisrecept. Eigenlijk kan alles wel. Dus leef je uit en gooi je hele rari-kruiden-en-teiten-kabinet in de strijd, of zoals wij brouwveteranen zeggen, in de hete opwegnaarbiersoep. Groeten, PS: Recept voor meiBbbBbBbBlondReceptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
OpmerkingenEen eind SG van 1010 is goed haalbaar maar lager is beter. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |