Artikelen
Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Winterhausen ESB |
tww december 2020 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept gegevens
Ingrediënten
Maischschema
Opmerkingen van de brouwerGebruik voor het spoelen voldoende spoelwater tot je ongeveer 12-13 liter wort overhoudt (≈ 3-4 liter). Als alternatieve gist kan je Notthingham gist van Lallemand gebruiken.SmaakimpressieESB is een duidelijk Engels bier, met een aanzienlijke moutcomplexiteit, een vrij hoge BU/SG verhouding en gebruik van Engelse smaak/aromahop en giststammen.Links voor dit recepthttps://beerandbrewing.com/recipe-winterhausen-esb/ |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |