Artikelen
Terug naar overzicht | |
Receptuur Van Vollenhoven's 'Hovy's Brown Stout' |
tww november 2020 |
Zoals Eymert van Manen van Poesiat & Kater al aankondigde in zijn inleiding bij ’t Wort Wat op 25 september jl., publiceren we hier het recept voor een nieuwe Stout, gebaseerd op een historisch recept voor een brown porter uit 1880. Het is een rudimentair recept dat geen nauwkeurige hoeveelheden aangeeft en ook geen gegevens over maischen of koken. De begeleidende tekst is van hun brouwer Julian Alvarez. Hovy’s Brown Stout
NotesThis is a recipe inspired on a historical brown porter from 1880. The beer should have a complex malt character were brown malts take the middle place. Hop aroma can be moderate to moderate-high. The body should be medium-high. The secret on this recipe is to play with the different proportions of traditional English malts to get a great malt profile in the beer. Inmiddels heeft Poesiat & Kater op basis van dit oude recept een Stout op de markt gebracht onder de naam Hovy’s Brown Stout. Wie zich afvraagt welke mouten, hop en gist hij/zij het beste zou kunnen gebruiken bij het toepassen van dit recept (en van Stout recepten in het algemeen), kan in dit novembernummer van ons clubblad het artikel Gery Uytenhaak hierover raadplegen. Commissie Mama’s Stout |
|
Terug naar overzicht |