Artikelen
Terug naar overzicht | |
Koken met de inkoopcommissie, september 2020 |
tww september 2020 |
![]() |
|
Van de inKoopkcommissie
Maak zelf de appelmoes. Dit doe door de appels te wassen en in vieren te snijden, haal met een aardappelschilmesje de klokhuizen eruit. Doe alles in een ruime pan en doe een klein laagje water op de bodem. Zet dit op een klein vuur. Doe er ongeveer een theelepel kaneel op en de inhoud van een zakje vanillesuiker. Deksel erop en de appels zacht koken. Kijk tussen het bierdrinken door in de pan en roer de appels door zodat ze niet aanbranden. ( hoe meer water hoe dunner de moes) Houdt de moes zo stevig mogelijk. Wanneer alles zacht is schep de brij dan in een passeerzeef. Schenk jezelf eerst nog even in want er moet nu gewerkt worden. Schakel naar behoefte familieleden of partner in. Laat je vrienden met rust, die komen alleen om te drinken en te eten. Laat iemand de passeerzeef draaien totdat alles er doorheen is. Houdt de zeef wel boven een grote kom, het is nog te heet om van de grond te likken. Proef voorzichtig de moes, doe een beetje suiker naar smaak maar maak er geen zoete fabrieksmoes van. Je hebt nu zelf appelmoes gemaakt en je hebt ook een biertje verdient. |
|
Terug naar overzicht |