Artikelen
Terug naar overzicht | |
Nieuw in de bibliotheek |
tww juni 2019 |
![]() |
|
The new IPAA scientific guide to hop aroma and flavorJanish, Scott, 2019 (1064) Bij het brouwen van bier kun je de hop op verschillende tijdstippen en manieren toevoegen. Dit heeft invloed op de uiteindelijke smaak van het bier. Dit boek behandelt welke invloed het gebruik van hop heeft op de smaak en het aroma van bier. Het is een samenvatting van vele wetenschappelijke studies op het gebied van hop, gezien door de ogen van een brouwer. De volgende onderwerpen komen o.a aan de orde: verschil tussen hopbloemen, hop-pellets en extracten, opslag van hop, de veroudering van hop, combinatie mout en hop, esters en hoppige bieren, dry hopping en lupinepoeder van Yakima Chief Hopunion Cryo Hops. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een korte samenvatting met ‘bullets’. Het boek bevat 325 verwijzingen. Als je meer van hop wilt weten, is dit boek een echte aanrader. (Dit boek is in eigen beheer uitgegeven en wordt gedistribueerd door Amazon.de.) Overzicht boeken en tijdschriften op websiteHet overzicht van de boeken en tijdschriften is te raadplegen op de website onder de kop Voor leden – Bibliotheek. Gebruik voor het zoeken F. Het is ook mogelijk om op de website via de Reserveer knop een boek en of tijdschrift te reserveren. Verzoek tot aanschafWeet je een goed boek over bierbrouwen voor de bibliotheek? Laat het ons weten via bibliotheek@twortwat.nl Website tipwww.bookdepository.com: Voor het bestellen van Engelse en Amerikaanse boeken. Ze zijn meestal goedkoop en berekenen geen verzendkosten. De snelheid van levering wisselt. |
|
Terug naar overzicht |