Artikelen
Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept Zwaar Blond, clubkampioenschap 2019 |
tww mei 2019 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Niels en Matthijs van der Weijden hebben met dit recept hun best gedaan het originele "Zwaar Blond" van Jacques Bertens waarmee hij de Brand Bierbrouwwedstrijd heeft gewonnen te benaderen. Dit bier is 11 mei gebrouwen tijdens de gezamenlijke brouwdag. Deze brouwdag was de gelegenheid bij uitstek om een bier met zoveel verschillende hopsoorten te brouwen. Voor een individuele brouwer loopt het namelijk nogal in de papieren wanneer je al deze hoppen moet kopen. Omdat dit een bier is voor de komende clubkampioenschappen en niet iedereen aanwezig kan zijn op de brouwdag, wordt het recept deze maand gepubliceerd in ons clubblad om zo een ieder toch in de gelegenheid te stellen dit bier te brouwen. Succes! Zwaar Blond
Receptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
Opmerkingen van de brouwerLet op dat het spoelwater niet warmer is dan 78 °C. Het spoelwater aanzuren tot een pH lager dan 6. Ideaal is een pH van 5.2. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |