Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de Inkoopcommissie, mei 2019 |
tww mei 2019 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Voor mei is er eindelijk witbier. Er wordt door sommigen een beetje op neergekeken als zijnde niet de moeite van het brouwen waard. Het is echter een biertype dat zich uitstekend leent voor het uitproberen van kruidendingetjes, al moet je er wel op letten dat je er een balans in vindt. Dit recept is trouwens ook in zeer korte tijd te brouwen. Brouwen, 2 weken hoofdvergisting, 2 weken lagering, bottelen, 2 weken warmte kamer, 2 uurtjes in de koelkast en drinken maar. Het mooiste is dan wel als je de lagering tussen de 5° en 10° Celsius kan doen want dan klaart hij het beste. Het is ons zelfs al een keer gelukt om in 5 weken een prima witte te drinken. Als je niet in staat bent om een temperatuurgecontroleerde lagering toe te passen dan kan het klaren iets langer duren. Al mag een witbier natuurlijk wel lekker schimmig zijn. Voor de komende tijd staan de volgende recepten op het programma:
Bestellen gaat als volgt: Log in op de site en kijk onder het menu “Voor Leden” en kies dan voor Pakket van de maand. Betalen voor het pakket kan dan vervolgens via iDEAL. De levering door Brouwmaatje geschiedt dan op de aangegeven clubavond. Groeten, PS: het recept van juni: Effelekkermild
Ingrediënten
Maischschema
Opmerkingen van de brouwerHet eind SG mag eindigen ergens tussen de 1007 en de 1012. Een lager eind-SG geeft een iets drogere finish aan het bier waardoor de moutsmaak iets meer naar voren komt. Voor een meer vastelandhoeveelheid CO2 moet je 5 gr/liter bottelsuiker toevoegen. De koudhop toevoegen tijdens de laatste 2 weken lagering. Als je een meer klassieke Mild Ale wilt hebben dan moet je de koudhop weglaten. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |