Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept van de maand |
tww januari 2019 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoals al te lezen was in het vorige clubblad: alles wordt anders en is dus nu ook anders. Het brouwpakket van de maand kan voortaan besteld worden via de site. Log in en kijk onder het menu “Voor Leden” en kies dan voor Pakket van de maand. Betalen voor het pakket kan dan vervolgens via ideal. De levering door Brouwmaatje geschiedt dan op de aangegeven clubavond. Het januari pakket, De Gouwebelg, is of wordt op dit moment op de clubavond uitgeleverd en is een stevig blondje. Ik ben erg benieuwd wat de diverse brouwers ervan gaan maken. Dit pakket leent zich namelijk uitstekend voor het toevoegen van gezellige kruidenmixjes. Puur naturel is het al lekker maar met een beetje eigen inbreng kan het een echt mooi eigen bier worden. Voor de komende tijd staan de volgende recepten op het programma:
Groeten, Ps: Recept van februari: Waishoedai-Spring
|
Batchgrootte: |
10 l. |
Kooktijd: |
60 min. |
Alcoholpercentage: |
6% |
Begin-SG: |
1.060 |
Eind-SG: |
1.017 |
EBC (Kleur): |
16 |
EBU (Bitterheid): |
38 |
Brouwhuisefficiëntie |
- |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Pale ale mout |
2300 gr. |
|
5 EBC |
|
Munchener |
300 gr. |
|
15 EBC |
|
Cara red (licht) |
100 gr. |
|
|
|
Target |
10 gr. |
60 min. |
9,0 α |
|
Citra |
10 gr. |
15 min. |
14,7 α |
|
Citra |
10 gr. |
5 min. |
14,7 α |
|
Citra |
10 gr. |
koudhop |
14,7 α |
|
Fermentis US-05 |
1 |
|
|
|
Bottel suiker |
4 gr/l |
|
|
|
Maischschema
70 °C |
67 °C |
78 °C |
stort |
60 min. |
2 min. |
Opmerking
Als je een iets helderder bier wilt, dan kan je tijdens de laatste 15 minuten van het koken 5 gram Iers mos toevoegen.