Artikelen
Terug naar overzicht | |
Brand Bierbrouwwedstrijd 2019, Winterbier |
tww december 2018 |
Persbericht De Brand Bierbrouwerij te Wijlre organiseert samen met de bierconsumentenvereniging PINT de Brand Bierbrouwwedstrijd voor thuisbrouwers uit Nederland. Thuisbrouwers kunnen zich tot en met maandag 4 februari inschrijven. Minimum leeftijd 18 jaar. De 12 flessen van 30cl met uw Winterbier moeten uiterlijk vrijdag 8 maart 2019 bij een nader te bepalen inleverpunt bij u in de regio ingeleverd zijn. De winnaar mag samen met de meesterbrouwers van Brand een brouwsel maken, gebaseerd op de winnende receptuur (afhankelijk van de beschikbaarheid van de gebruikte ingrediënten). Uitgangspunt daarbij is dat het brouwsel uitsluitend gangbare natuurlijke ingrediënten zal bevatten. Brand Bierbrouwerij hecht veel waarde aan productintegriteit. Indien een ingrediënt om hygiënische, gezondheids- of productietechnische redenen niet verwerkt kan worden, zal in overleg een oplossing worden gezocht. Als het brouwsel voldoet aan de kwaliteitseisen van Brand, kan het bier door Brand op de markt worden gebracht. Op de verpakking ervan zal o.a. het portret en de naam van de winnende thuisbrouwer afgedrukt worden. Indien Brand het bier op de markt brengt, krijgt de winnaar een geldprijs van € 2500,-. Dit bedrag is inclusief vergoeding voor het gebruik van het portret en de naam van de winnende thuisbrouwer. De kansspelbelasting komt voor rekening van Brand Bierbrouwerij B.V. Door betaling van de geldprijs aan de winnaar verkrijgt Brand Bierbrouwerij het recht de receptuur te gebruiken. WedstrijdreglementBrand Bierbrouwwedstrijd 2019 – Winterbier Hoe werkt het?Thuisbrouwers kunnen zich tot en met maandag 4 februari 2019 inschrijven. Minimum leeftijd is 18 jaar. De 12 flessen van 30cl met uw Winterbier moeten uiterlijk vrijdag 8 maart 2019 bij een nader te bepalen inleverpunt bij u in de regio ingeleverd zijn. De opdrachtBrouw thuis een WINTERBIER. Daarbij dient het bier te voldoen aan de volgende eisen: Algemene kenmerkenHet Winterbier dat wij zoeken is donker & rijk en heeft een balans tussen moutzoetigheid, specerijen en fruitig/complex gist. Hop is in de achtergrond en de combinatie van alcohol met specerijen is warmend. Het bier is rijk met een medium tot volle body. Door het hogere alcoholgehalte (tot 9,0 vol %) is het een “degustatie” bier. De uitdaging bestaat uit het vinden van een optimale balans tussen een rijke smaak met specerijen en drinkbaarheid. Technisch fiche
ToevoegingenEen Winterbier is een bier gebrouwen met een hogere stamwort– en alcoholgehalte. Het bier moet uit gerstemout (geen rookmout) bestaan. Het toevoegen van kandijsuiker is ook toegestaan. Het toevoegen van de volgende specerijen is toegestaan:
Overige toevoegingen
Het bier moet met bovengist vergist zijn. Bij de beoordeling zal de “rijke smaak en balans” een belangrijke rol spelen. Fysiek fiche
Meer informatie vind je op website van Brand: https://www.brand.nl/ |
|
Terug naar overzicht |