Artikelen
Terug naar overzicht | |
Zuurmout |
tww oktober 2017 |
![]() |
|
Over zuurmout is veel gepubliceerd en elke amateurbrouwer weet inmiddels wel waarvoor het dient en waarom het werd ontwikkeld. Zuurmout dient in principe om de pH van het beslag optimaal te krijgen, liefst tussen 5 en 6 met een optimum van 5,5. Het brouwzaalrendement zal verbeteren, evenals de balans tussen geur en smaak. De Saison was prima van kleur en helderheid, conform de specificaties. Wat mij opviel was de fijnheid van het schuim. Dit had ik nog niet eerder zo ervaren, het leek wel room en bleef mooi aan het glas hangen. Ook viel mij op dat het koolzuurgehalte hoger was dan verwacht. Daar was ik blij mee omdat ik dat wel bij een Saison vind passen. De geur was lekker moutig en fris, de smaak was eveneens erg goed, mooi in balans met de geuren, het mondgevoel was aangenaam prikkelend en de afdronk had precies het bittertje waar ik op hoopte. |
|
Terug naar overzicht |