Recept gegevens
batchgrootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcoholpercentage: |
5.2 % |
begin SG: |
1050 |
eind SG: |
1014 |
EBC (kleur): |
8.0 |
EBU (bitterheid): |
14.0 |
Brouwhuisefficiëntie |
75 % |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Palemout (7 EBC) |
1100 gr |
|
7 EBC |
|
Tarwemout (4 EBC) |
500 gr |
|
4 EBC |
|
Tarwe vlokken |
750 gr |
|
|
|
Hallertau Hersbrücker |
18 gr |
60 min. |
3.5 α |
Bloemen |
Koriander |
7 gr |
10 min. |
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde |
7 gr |
10 min. |
|
|
Maischwater |
8.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
8.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Gist |
1 |
|
Wyeast 3944 Belgium White |
Leverancier: Wyeast |
Maisch schema
56 °C |
53 °C |
63 °C |
68 °C |
78 °C |
stort |
15 min. |
25 min. |
20 min. |
5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale K-97 een goede vervanger. |