Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pater Tripeloris |
tww januari 2017 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BeschrijvingHet recept is in principe het recept van de Pater Tripeloris van de inkoopcommissie van september 2011. Ik geef graag een toelichting op de ingrediëntenlijst. Ik voeg altijd zuurmout toe bij blonde bieren in plaats van het water aan te zuren. Dat doe ik omdat het prima werkt en omdat ik slechte ervaringen heb met het aanzuren met zuur, vooral tijdens het maischen, omdat je dan als gevolg van het buffer-effect steeds verschillende waardes meet. Gemalen gerst heb ik toegevoegd omdat ik dat toevallig in huis had, een keer gekocht bij een molenaar waarvan ik een rondleiding kreeg. Ik denk niet dat dit effect heeft gehad op de smaak. Ik heb iets meer suiker toegevoegd omdat ik van een oud-lid van onze vereniging, Gerrit Jan Roubos, heb gehoord dat dit beter is. Hij was een echte Tripelspecialist. Ik heb Saphir hopkorrels toegevoegd na het koken omdat ik dat een lekkere hop vind en omdat ik met het toevoegen van hop na het koken goede ervaringen heb opgedaan toen ik met Jan Wurpel de eerste Tripel C tripel heb gebrouwen. Iers mos voeg ik altijd toe bij blonde bieren om ze helderder te maken. Voor rest is alles hetzelfde als bij het oorspronkelijke recept. Recept gegevens
Ingrediënten
Maisch schema
Opmerkingen van de webredactieWordt in januari 2017 als pakket geleverd met als naam - Die andere Theo, Theoostripel. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |