Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mosaic Double IPA |
tww november 2016 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Het winnende IPA recept van het clubkampioenschap 2015Winnaar Ben Jacobs had in januari van dit jaar al aangegeven dat de receptenbeheerders zijn recept maar moesten omrekenen naar een 10 liter recept. Daar moeten we natuurlijk gehoor aan geven, zo'n mooi bier hoort in onze recepten database thuis.
BeschrijvingDaar het een Double IPA betreft, is er nog wat witte kandij aan toegevoegd om de doordrinkbaarheid te vergroten. Als hop is hier gekozen voor Mosaic. Deze 'dubbeldoelhop' is prima geschikt als bitterhop en door het mooie geurpalet ook als aromahop. De brouwer heeft hier gekozen voor first wort hopping voor de bitters! Het gist is de Safale US-05, De vergisting starten bij 18 °C. Na drie dagen, als de vergisting al wat langzamer gaat, kan de temperatuur omhoog naar 20 °C. Met 6 dagen kun je lageren. Dry hop voor maximaal 5 dagen. Het volledige artikel over dit winnende bier in de categorie IPA van 2015, kun je vinden in het clubblad van januari 2016. In het artikel 'Ben Bierbrouwen', kun je de overwegingen van brouwer Ben Jacobs allemaal teruglezen. Receptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
OpmerkingenGekozen is voor First Wort Hopping voor de bitterhop. Dryhop maximaal 5 dagen. Start de vergisting bij 18 °C en verhoog na 3 dagen de temperatuur naar 20 °C. Na 6 dagen kun je lageren. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |