Artikelen
Terug naar overzicht | |
Het creatieve potentieel van korianderzaad |
tww oktober 2016 |
![]() |
|
Er zijn twee veel voorkomende varianten van koriander dat de meeste thuisbrouwers kunnen aanschaffen: Europese en Indiase koriander. De onderliggende smaken van de twee zijn vergelijkbaar, maar er is genoeg verschil tussen de twee dat het de moeite waard is om de juiste variant te kiezen voor het gewenste effect. De Indiase koriander geeft een bijna merkwaardige citrus toets, met intense citroen en limoen smaken en wat sinaasappel op de achtergrond. De Europese variant (de meest voorkomende en vaak gewoon aangeduid als "koriander") heeft een citrus toets maar deze wordt aangevuld met een heerlijk kruidige aroma's met een duidelijke peper en rozemarijn toets Als je zin hebt om met koriander te experimenteren kan je het volgende proberen. Net als in de Indiase keuken kun je de koriander zaden verhitten (droog bakken) in een koekenpan voordat je ze aan de kook toevoegt. Het licht roosteren van de zaden geeft veel meer van de natuurlijke aroma's die binnen de kern van het zaad zitten. Dit geeft een unieke kruidige diepte aan de smaak van het bier.
Bron: Eric Reinsvold, Craft Beer and Brewing Magazine |
|
Terug naar overzicht |