Artikelen
Terug naar overzicht | |
Van de bibliotheekcommissie, maart 2016 |
tww maart 2016 |
![]() |
|
Nieuw in de bibliotheek
De combinatie bier en eten spreekt steeds meer mensen aan. Vier nieuwe boeken van de bibliotheek hebben dit thema.
Bier en Spijs; Fiona de Lange, 2014, (1041) Biersommelier Fiona de Lange en chef-kok Jo Vaessen schreven dit kookboek met 70 recepten met bijpassende Nederlandse bieren. Bier & Food; Puck Kerkhoven, 2015, (1042) Puck beschrijft globaal de nieuwe populaire speciaalbieren en hoe je deze kunt combineren met eten. Hierbij gebruikt ze de volgende smaakindelingen: Licht en Fris, Hoppig en Frisbitter, Vol en Rond, Hartig en Umami, Rijk en Romig en Aards en Zoet.
Beer and Food; Mark Dredge, 2014, (1043) Dit boek, met als subtitel 'Bringing together the finest food and the best craft beers', beschrijft de techniek van het combineren van bier en eten. Eerst de combinatie vanuit het biertype, daarna vanuit het soort gerecht. Verder bevat het een hoofdstuk over koken met bier met 40 recepten, waaronder recepten voor bierijs, biertruffels, biersorbet en biersauzen zoals ketchup, mayonaise en BBQ-saus. Proef Bier; Arvid C. Bergström, 2015, (1044) Het boek van Arvid, de tv-kok bij Barista op internet en kok bij de Kompaan bierbar in Den Haag, geeft regels en tips voor het combineren van speciaal bier en lekker eten. Het bevat recepten voor twaalf 3-gangen menu’s met o.a. de biertypes Porter, Stout, Blond, tripel, IPA, Vienna, Dortmunder, Kölsch en Rauchbier. Het bevat tevens een bierstijloverzicht dat loopt van van lage naar hoge smaakintensiteit. In bestellingThe Home Brewer's Answer Book: Solutions to Every Problem Answers to Every Question; Ashton Lewis, 2007 Dit is een praktische gids voor veel voorkomende vragen van thuisbrouwers in een vraag-antwoord vorm. Het is ingedeeld in o.a. de volgende hoofdstukken: De basis van bierbrouwen, bierapparatuur, ingrediënten, gist, fermenteren en lageren, bottelen en probleemoplossing.
Quality Management: Essential Planning for Breweries; Mary Pellettieri, 2015 Adequaat kwaliteitsbeheer is belangrijk voor elke brouwerij. Maar hoe doe je dat? Dit boek is een practische gids voor het opzetten van kwaliteitsbeheer voor alle operationele functies binnen een brouwerij. Hierbij wordt vooral aandacht besteedt aan de onderlinge afhankelijkheid. De schrijfster studeerde scheikunde en micro-biologie. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Amerikaanse brouwindustrie en een is veelgevraagd jurylid voor bierwedstrijden. De Biertypen gidsBij een aantal exemplaren van de Biertypengids ontbreken de pagina’s 99 en 100. Overzicht boeken en tijdschriften op websiteHet overzicht van de boeken en tijdschriften is te raadplegen op de website onder de kop Voor leden – Bibliotheek. Gebruik voor het zoeken F. Het is mogelijk (via Reserveer) ) op de website om een boek en of tijdschrift te reserveren. Verzoek tot aanschafWeet je een goed boek over bier brouwen voor de bibliotheek? Laat het ons weten! Website tipwww.bookdepository.com: Voor het bestellen van Engelse en Amerikaanse boeken. Ze zijn meestal goedkoop en berekenen geen verzendkosten. De snelheid van levering wisselt. Erik Pruisken, Bibliotheek |
|
Terug naar overzicht |