Artikelen
Terug naar overzicht | |
Het maken van biermosterd |
tww maart 2016 |
![]() |
|
Toen ik in 2014 Vijftig jaar werd, vond ik dat daar een speciaal bier bij hoorde. Omdat het ook voor vrienden en familie was die minder enthousiast over bier zijn dan ikzelf, moest het een redelijk toegankelijk bier worden dat in de zomer drinkbaar is. Maar weer niet het 'gewone' pils. Zo werd het dus een lichte Weizen. Maar daar moest natuurlijk iets van het thema van mijn leeftijd in, en zo ontstond het idee om van een klein deel van de batch 'mosterbier' te maken. Enige proefexperimenten later meende ik de juiste hoeveelheid mosterdzaad gevonden te hebben om het bier mee op smaak te brengen (achteraf had het wel wat sterker mogen zijn). En toen had ik mosterdzaad over. Tja, wat doe je daar dan mee. Ehm… mosterd maken, en wel biermosterd, om het mosterdbier aan te vullen. Eigenlijk is mosterd maken heel eenvoudig en leuk om te doen. Vandaar dat ik graag in ga op het verzoek om te omschrijven hoe dat in zijn werk gaat. Ik heb zelf een milde bier/honing mosterd gemaakt, maar er zijn vele mogelijkheden om met andere ingrediënten te werken, om pittigere, kruidigere of juist mildere/zoetere mosterd te maken.
Werkwijze
Geniet van je eigen mosterd! |
|
Terug naar overzicht |