Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de Inkoopcommissie |
tww januari 2015 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Als je dit leest heb je alle gepaste dronkenschap op de afgelopen feestdagen overleefd en heb je waarschijnlijk de eerste van je goede voornemens al overboord gegooid. Het is bij ons gelukkig niet anders. De enige voornemens die tot nu zijn blijven hangen gaan over bier, brouwen, enz.
Hier onder volgt de lijst met komende brouwpakketten. De volgorde kan nog wijzigen al naar gelang onze pet staat of wij het leuk vinden.
Alle pakketten worden geleverd met een giststarter. Tevens willen we vanaf december graag van onze hopvoorraad af. We bieden daarom een beperkte selectie aan voor de Van der Kooy prijs en geven daarop 25% korting. De hoppen zijn van dit jaar en koel bewaard. Op de ’t Wort Wat! inkoop site staat de lijst en die geeft de aantallen en soorten weer. Hier geldt op=op, weg=pech en wie het eerst komt die het eerst hop bekomt. Het gaat erg hard dus bestel snel. Natuurlijk kun je ook mout bestellen, maar dit wordt voor de gewone prijs aangeboden. Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wort Wat! (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het verschuldigde bedrag fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij Van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/
Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer)
Groeten, De inkoopcommissie (Stefan en Michael)
Het recept van februari
Eigenlijk is dit een tarwewijn met een prettige droge bitterheid als tegenhanger van de lichte alcohol toets. Prima om een zonnetje te laten verschijnen op een regenachtige zondagmiddag. Algemene receptgevens
Ingrediënten
Maisch schema
OpmerkingDe maischstap van 65 °C net zo lang aanhouden totdat er geen zetmeel meer is (jodium proef neutraal). De laatste hopgift pas toevoegen na het koken en minimaal 5 minuten in de nog hete wort laten zitten. De eiken chips toevoegen tijdens de lagering. Maximaal 2 tot 3 weken. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |