Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept: Tripel |
tww mei 2014 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dit recept vond ik op Hobbybrouwen/bewezen recepten en lijkt mij het proberen waard: 1ste prijs ONK 2013 in de C klasse. Gebrouwen door Jan van den Hoogen. Opmerkingen keurmeester(s): Zeer geslaagde tripel. Mooie frisse geur. Uitnodigend. Balans hop-zoet/mout in hoofdsmaak is goed. Mondgevoel goed, nasmaak nodigt uit tot meer. Mooie bitterheid. Niks mis mee. Visueel perfect. Tevens behaald 1e prijs met 94 punten op wedstrijd Lekkerste Biertje van Brabant (16.06.13) Basis
Algemeen
Mout
Hop
Kruiden
Gist
maischschema
Tijdens vergisten eerste keer gebruik gemaakt van T-control. Vergistingstemperatuur bij aanvang 18 °C. In 1 dag naar 21 °C en daarna 4 dagen op 21 °C. Temperatuur met 1 °C per dag verhoogd naar 24 °C en 4 dagen op 24 °C nagegist. Daarna 10 dagen op 6 °C gelagerd. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |