Artikelen
Terug naar overzicht | |
Deans Cyber Corner, Januari 2014 |
tww januari 2014 |
![]() |
|
Terug in AzieZoals ik vorig jaar heb gemeld, ik heb een hekel aan winter in Europa. Ik heb ontdekt 9 jaar geleden dat zelfs in de Thaise winter het weer net is zoals een heel mooie zomer in Nederland. Het is ook rustig in de winkel na de drukte van de kerst/oud en nieuw. Dus een perfecte tijd om naar Thailand te vliegen Het eten is lekker hier maar het bier is slecht, zoals in bijna alle tropische landen. Maar door de drukte van toeristen komt ook meer keus aan bier in de toeristische plekken. Bangkok heeft 3 of 4 brouwpubs, een Engelse en de rest Duitse stijl bieren. Ik heb tot nu toe geen IPA’s, stouts of porters gezien maar (hopelijk) binnen een week komt er een Mikkeler kroeg in Bangkok, met heel veel bier taps https://www.facebook.com/mikkellerbangkok. Ik vlieg terug over een week dus ik hoop dat het binnen een week klaar is!
In het noordoosten ligt Khon Kaen, een rustige stad met een leuk geheim: een brouwpub onder een 5 sterren hotel!. Ik ging er 's avonds naartoe. Het is ook Duitse stijl met maar twee bieren, een dunkel en een lager (geen weissbier). Allebei beter dan de lokale pilsners. Ik zag niemand aan het brouwen. Er was wel (ook normaal hier) een live cover band, zij speelden een combinatie van Westerse en Thaise liedjes. Pompoen Bier ReceptIk was vergeten om het recept erbij te doen vorig keer, hier is het: Cucurbito Pepo Pumpkin AleFrom: The Home Brewer's companion, by Charlie Papazian
Slice the pumpkin(s) in half and remove the seeds and "veins". Roast the pumpkin in a 177 C oven for about an hour or until good and soft. The roasted pulp will be used in the mash. Add 17.1 liters of appox. 77 C water to the crushed grain so that it stabilizes at 70 C. Mash for one hour. Then lauter and sparge with 15.2 L of 77 C water. Initial volume of wort will be between 26.6 and 30.4 Liters. Boil for 75-90 minutes until wort volume is around 21 liters. Add spices and 1/4 teaspoon of Irish Moss (if available) to help with clarity of the beer when 10 minutes of the boil remain. When boil time is ended, turn off heat and add aroma hops and let steep for 2 to 3 minutes. Pitch yeast when wort reaches 21-22 C. Before bottling, add the ever-present 178 ml of corn sugar for priming. Dean, 29/12/2013 Notes
Oh, oh Den Haag!Zoals jullie weten, heb ik mijn eigen bierwinkel in Den Haag. Ik kan leveren aan de clubavonden. Stuur mij jouw e-mail adres en ik zal een prijslijst doorsturen. 75% van de bieren in mijn winkel zijn Nederlands bieren. Als jij jouw eigen commerciele bier hebt gebrouwen dan laat mij het weten en waarschijnlijk kan ik het in de winkel verkopen. Stuur mij een prijslijst en neem wat mee naar een clubavond. |
|
Terug naar overzicht |