Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommisie, mei 2013 |
tww mei 2013 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De lente is nog maar net begonnen of ik ben al weer bezig geweest met een recept voor tijdens de gure wintermaanden. Wie weet is het ook wel iets voor de gure zomermaanden. Want misschien wordt de zomer wel weer niks. Hier volgen de recepten voor de rest van dit jaar. MeiPater Tripeloris (type: tripel) Een ongelofelijke lekkere tripel. Dit recept is ook erg goed te gebruiken als je eens met wat extra kruiden wilt experimenteren omdat het een vrij rechttoe rechtaan recept is. Ook dit recept is eerder als maandpakket geleverd. JuniKoningWinter gerstewijn (type: barley wine (pale)) Een dodelijk lekker blond gerstewijntje van slechts 10%. Een lekkere doordrinker dus. Recept gegevens
Ingrediënten
Maischschema
Opmerkingen van de brouwer
SeptemberOuwe IPADit is naar een oud recept uit het boek van Amsinck. Het maischen was eigenlijk in twee stappen. Eerste maisch: 2,8ltr/Kg -start op 75 ºC en laat gedurende twee uur afkoelen tot 64 ºC, aftappen en twee uur koken met de helft van de hop. Tweede maisch: 2,6ltr/Kg -start op 82 ºC laat gedurende één uur afkoelen tot 74 ºC, aftappen en gedurende twee uur koken met de rest van de hop. Voeg de batches samen en voeg de drooghop toe na de hoofdvergisting. Mocht iemand het op deze wijze gaan brouwen dan ben ik erg benieuwd hoe het gaat worden. Voor ons gewone stervelingen met niet zo veel geduld heb ik er een modern maischschema van gemaakt. OktoberLatzenbier (type Alt)Af en toe wordt er door de Alt brouwerijen een speciaal Alt gebrouwen. Dit bier wordt Latzenbier genoemd. Vaak zijn deze bieren iets donkerder, sterker en bitterder dan de standaard versie. Als je van Alt houd dan is dit een mooi recept voor jou. NovemberPeeleel (type pale Ale) Een Amerikaans gestijlde pale ale die niet zo pale is als de naam doet vermoeden. AlgemeenBestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. DatabaseAlle recepten verschijnen één dezer dagen ook op de site in de receptendatabase. Wat deze database betreft heb ik nog een algemene vraag: Om deze database completer en interessanter te maken zou het leuk zijn als brouwers van 1 van de geleverde pakketten smaakimpressies zouden willen leveren. Je kan deze gewoon naar inkoop@twortwat.nl mailen dan zorg ik dat het bij het juiste recept terecht komt. Ook opmerkingen als “ook erg lekker met een beetje huppeldepup kruid ” zijn welkom. Alvast bij voorbaat dank. Groeten, De inkoopcommissie (Stefan en Michael) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |