Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommisie, maart 2013 |
tww maart 2013 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hierbij het recept van het maandpakket van de maand april: Zoet Stout(type: SweetStout) Zoet Stout, ook wel Melk Stout genoemd is een stout die lactose (melksuiker) bevat. Lactose is onvergistbaar door biergist en voegt daarom zoetheid, body en calorieën aan het bier toe. Melk stout (maar ook andere stouts, zoals Guiness) werd vroeger aan zogende moeders gegeven, vanwege de vermeende voedzaamheid. In de periode na de tweede wereldoorlog gelastte de Britse regering de brouwers de aanduiding 'melk' van het etiket te halen en ook alle afbeeldingen die geassocieerd werden met melk. Een zoete Stout waarbij tijdens de eerste slok de gebrande donkere smaken gemaskeerd worden door het zoet en waarbij pas later de karameltonen naar boven drijven.
BeschrijvingDe stout is donker, zoet en heeft een volle rijke roostersmaak met bijbehorende aroma's. Recept gegevens
Ingrediënten
Maisch schema
Opmerkingen van de brouwer
Aanwijzing bij brouwenDe Lactose pas 10 minuten voor het einde van het koken toevoegen.Dit pakket kan tot zondag 14 april besteld worden via de inkooppagina op de website. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |