Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Witte Wolf |
tww mei 2012 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dit word een lekker fris en kruidig witbier. Zeker het uitproberen waard. Ook met dit recept kan je meedoen voor het club kampioenschap. Alles voor dit recept is via de inkoop te bestellen.
BeschrijvingDit recept is ontstaaan als een 'kloon' van Gulpener korenwolf. Na wat zoeken, uitproberen en brouwen is dit het resultaat. Het brouw- en spoelwater is aangezuurd met 1,5 ml fosforzuur per 10 liter Recept gegevens
Ingrediënten
Maisch schema
Opmerkingen van de brouwerEen 'weizen' gist word ook door Gulpener gebruikt, en geeft een beter resultaat dat een witbiergist. Problemen bij brouwenRoggemout bevat veel gomstoffen en moet van te voren bewerkt worden. Schroot de roggemout en stort het in 1,5 liter water van 90 °C. Laat afkoelen tot 40 °C en voeg 100 gram geschroot pilsmout toe. Laat en 30 min. staan. Dit voorkomt filterproblemen. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |