Artikelen
Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Altbier Recepten |
tww maart 2010 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Op de komende clubavond geef ik is er een lezing over Altbieren. Vooruitlopend daarop geef ik hier alvast de verschillende recepten die tijdens de lezing aan de orde komen. Voor alle recepten gelden de volgende regels:
Recept volgens Derek Walsh
Maischschema
Kooktijd: 90 min. Begin SG: 1048, eind SG: 1012 EBC: 29, EBU: 47 Recept van de brouwdag van 6 febr. 2010(Dit is recept is oorspronkelijk dat van J. Verschoor, maar dan wat aangepast qua kleur en bitterheid)
Maischschema
Kooktijd 70 min. Begin SG: 1051, eind SG: 1013 EBC: 43, EBU 46,3 Recept van het pakket van de maand maart: Schoenmaat Alt
Maischschema
Kooktijd: 75 min Begin SG: 1052, eind SG: 1014 EBC: 32, EBU: 34 Dan het recept van de winnaar van het ONK 2007, klasse B (J. Verschoor):
Maischschema
Kooktijd: niet bekend Begin SG: 1050, eind SG: 1012 EBC: 71, EBU: 60 En ten slotte een recept van mezelf:
Maischschema
Kooktijd: 75 min Begin SG: 1050, Eind SG: 1015, EBC: 35, EBU: 29P |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |