Artikelen
Terug naar overzicht | |
Clubavond 25 september |
tww oktober 2009 |
![]() |
|
De clubavond van 25 september stond in het teken van het proeven. Als bijzonder gastspreker was aanwezig Derek Walsh. Derek is bekend van zijn Biertypengids. Bijzonder aandacht heeft hij ook voor het combineren van bier en spijs. De hoofdaandacht ging deze avond uit naar het combineren van bier en kaas, met als toegift een combinatie van bier en chocolade. Derek had mooie kazen uitgezocht met daarbij een aantal bieren. De combinatie viel de ene keer beter uit dan de andere keer. Er waren een paar prima combinaties. Het is echter een hele zoektocht om de goede combinatie te vonden. Maar dit heeft ook zijn charme. Ook de combinatie met chocolade kan uitstekend. Bier heeft zo’n breed smaken scala dat bij elk gerecht wel een bier kan worden gevonden. Dit kan niet van wijn worden gezegd. Bier kan een vervanging van wijn bij de gerechten zijn, maar ook een aanvulling hierop. Helaas is men in de horeca hier nog lang niet van doordrongen.
In het vragenkwartiertje werd nog de vraag gesteld hoe je een kriekbier kan aanzoeten. Als je dit al wil zou je mogelijk lactose kunnen gebruiken, maar dit lijkt me echt een vraag om een keertje door de technische commissie te laten beantwoorden. Al met al een bijzonder geslaagde clubavond, het smaakt naar meer. |
|
Terug naar overzicht |