Artikelen
Terug naar overzicht | |
Van de Inkoopcommissie, maart 2009 |
tww maart 2009 |
![]() |
|
Om te beginnen eerst maar even voorstellen: Michael en Stefan Woolthuis. Hoewel ze niet op elkaar lijken zijn het toch broers. En bierliefhebbers; eerst vooral Jopen maar ook steeds meer hun eigen gemaakte bieren. En ook een zittend bierfestival gaan ze niet uit de weg. Michael is lid sinds 2008 en Stefan sinds 2006. Voordat we lid werden gingen we alleen als introducé met de excursies mee, maar later zijn we toch maar zelf gaan brouwen. We maakten veel gebruik van die handige maandpakketten en staan open voor suggesties voor nieuwe recepten. Nu dus de inkoop overgenomen van Gerrit en Arjen. Veel veranderingen zullen er niet komen denk ik. Zo willen we de maandpakketten blijven leveren en verder alles wat Brouwmarkt heeft. Om de inkoop voor ons overzichtelijk te houden, willen we met één leverancier gaan werken (tenzij dit in praktijk niet werkt). Ook gaan we de sluitingsdatum van de bestellingen verschuiven van twee dagen voor de clubavond naar twee weken voor de clubavond. Dit willen we in laten gaan voor de bestellingen van de maand april. De bestellingen van de maand maart sluiten we een week voor de clubavond. Het pakket van de maand Wanneer je dit leest in het clubblad, dan kun je het niet meer bestellen (haha). Het is een Saison. Dit bier doet mee voor de clubkampioenschappen, samen met het bier voor april: de Brown Porter. De bekendste Saison is waarschijnlijk wel die van Dupont en die smaakt ook het lekkerst. We hebben het recept opgezocht in de biertypengids en ik zou ook graag het volgende nog toevoegen (geschreven door Louis van Velthoven in het clubblad van april 2007): "De Saison vindt zijn oorsprong in Waals-Brabant. Het bier werd gebrouwen in de wintermaanden. Het bier moest voldoende krachtig en stevig zijn om in de daaropvolgende zomer als dorstlesser gewaardeerd te kunnen worden. Bij het maischen werd een hoge temperatuur van het beslag gebruikt. De onvergistbare suikers compenseerden uiteindelijk het ruwe karakter van de hop. Tijdens de lagering werd gebruik gemaakt van dry-hopping." Het basis recept is vrij eenvoudig met een maischstap van 67 °C, dan negentig minuten koken en na het koken kun je nog dry-hopping doen maar daarin ben je natuurlijk vrij. Het maandpakket van april
In april gaan we een Brown Porter leveren en ook dit bier doet mee aan het clubkampioenschap. Wanneer je dit leest in het clubblad heb je nog twee weken om te bestellen. Denk om de sluitingsdatum!!! Met vriendelijke groet, |
|
Terug naar overzicht |