Artikelen
Terug naar overzicht | |
Waarom is mijn bier te zoet? |
|
![]() |
|
Theo's vraagbaak aflevering 2
Hallo Theo, In mei 2000 hebben we een tripel gebrouwen (20-22 liter) welke we in december 2000 zijn gaan drinken. Het volgende gaan we je vragen. Echter krijg je eerst wat gegevens: Deze tripel valt iets wat te zoet uit (misschien te veel restsuiker) Beste Chris en Silvio, Nadat ik een flesje van het bier, wat overigens voortreffelijk smaakte, (het was echter geen tripel) had geproefd en ik ook de ontbrekende informatie over het gebruikte maisch-schema: (54° - 10min, 63° - 20min, 68° - 15min, 73° - 20 min, 76° - 5 min.) had gekregen, heb ik het brouwkoppel het volgende, aanvullende advies gegeven: Minder mout maakt het beslag dunner waardoor de enzymwerking beter verloopt, je krijgt daardoor automatisch een wat minder zoet bier. Dus de hoeveelheid Pilsmout verlagen tot 6 kg en, tarwemout tot 500 gram. |
|
Terug naar overzicht |