Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 15°C en 20°C Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 15°C
Als leuke toevoeging kunnen er houtsnippers aan toegevoegd worden. Eik chips light roast of Eik cubes rum zijn erg lekker. Ontsmet ze wel goed door ze enige tijd in de alcohol te leggen. Jonge jenever of witte rum werkt erg goed,
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1049 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 34.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| CaraPils | 400 gr |
|
25 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Melanoïdemout (70 EBC) | 100 gr |
|
70 EBC
|
|
| Maischwater | 8.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Perle | 18 gr |
60 min. |
6.3 α
|
Pallets |
| Perle | 6 gr |
15 min. |
6.3 α
|
Pallets |
| Tettnanger | 6 gr |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 6 gr |
5 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Tettnanger | 6 gr |
1 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Safale K-97 | 11 gr |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 68 °C | 64 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |