Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
Hopstand 30 min hopstand @ 80 °C 30 min 80 °C - 28.6 g - Galaxy - 14% (9 IBU) Koudhoppen 3 dagen - 43 g - Galaxy - 14% Diversen Maischen - 6.348 g - Calcium Chloride (CaCl2) Maischen - 0.955 g - Canning Salt of Koosjer zout) (NaCl) Maischen - 0.859 g - Magnesium Sulfaat (MgSO4) Maischen - 2.902 g - Calcium Sulfaat (CaSO4) Maischen - 3.818 ml - Melkzuur 80% Spoelen - 2.625 g - Calcium Chloride (CaCl2) 33% Spoelen - 1.203 g - Calcium Sulfaat (CaSO4) Spoelen - 0.191 ml - Melkzuur 80%
Vergistingsprofiel: Ale 19°C - 7 dagen – Hoofdvergisting 19 °C - 3 dagen - Koudhop 20°C - 12 dagen - Hoofdvergisting 4 °C - 3 dagen - Cold crash Waterprofiel: Reverse Osmosis Water (Mild Ale Profile) Ca 74 Mg 3 Na 21 Cl 93 SO 95 SO/CI verhouding: 1 pH maisch: 5.32 pH spoelwater: 5.3 P.S. Calcium chloride is een vloeistof maar ze geven grammen op in Brewfather, reken voor 1,3 gram 1 mL vloeistof. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 21 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.4 % |
| begin-SG: | 1050 |
| eind-SG: | 1009 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 26.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Swaen - SWAEN©ALE | 3500 g |
|
8 EBC
|
Leverancier: de Swaen |
| Havervlokken | 440 g |
|
|
|
| Tarwemout (4 EBC) | 440 g |
|
4 EBC
|
|
| Rijsthulzen | 50 g |
|
|
|
| Galaxy | 16 g |
15 min. |
14 α
|
Pallets |
| Iers Mos (Irish Moss) | 5 g |
10 min. |
|
|
| Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 2 g |
10 min. |
|
Leverancier: Wyeast |
| Safale US-05 | 1 pk |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Gedemineraliseerd water | 21 l |
|
|
|
| Gedemineraliseerd water | 9 l |
|
|
|
Maischschema
| 50 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
| 15 min. | 40 min. | 20 min. | 10 min. |