Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
| batchgrootte: | 30 l. |
| kooktijd: | 70 min. |
| alcoholpercentage: | 4.9 % |
| begin-SG: | 1047 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 8.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Swaen Pilsner - Pilsmout | 5200 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
| Vienna mout (8 EBC) | 1300 g |
|
8 EBC
|
|
| Southern Cross | 14 g |
60 min. |
12.9 α
|
Pallets |
| Southern Cross | 12 g |
10 min. |
12.9 α
|
Pallets |
| Southern Cross | 12 g |
|
12.9 α
|
Pallets |
| Motueka | 15 g |
10 min. |
7.5 α
|
Pallets |
| Motueka | 15 g |
|
7.5 α
|
Pallets |
| Saflager W-34/70 | 2 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 23 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 26 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maischschema
| 64 °C | 72 °C | 78 °C |
| 50 min. | 10 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier is vergist bij een temperatuur van 15C. Voor de maischdikte is voor dit recept 3,5 l/kg aangehouden.
Opmerkingen van de webredactie
Dit recept is voor het brouwen van 30 liter bier. Dit is het originele recept en niet aangepast naar een kleinere hoeveelheid.