Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 12°C en 15°C Lagering: 2 tot 6 weken tussen de 5°C en 15°C De koudhop toevoegen tijdens de lagering. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.2 % |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 22.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Vienna mout (8 EBC) | 800 gr |
|
8 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (3 EBC) | 200 gr |
|
3 EBC
|
|
| Cara Red (45 EBC) | 100 gr |
|
45 EBC
|
|
| Fuggles | 11 gr |
60 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
45 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
30 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 3 gr |
Koudhop min. |
4.5 α
|
Bloemen |
| Saflager S-189 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 9.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 72 °C | 68 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |