Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
Er is nog niet vaak een witbier als maandpakket geweest. Vandaar de naam.
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.1 % |
| begin-SG: | 1046 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 15.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwevlokken | 880 gr |
|
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 80 gr |
|
15 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 200 gr |
|
2 EBC
|
|
| Hallertau Perle | 10 gr |
60 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
| Koriander | 5 gr |
5 min. |
|
|
| Citroenschil | 17 gr |
5 min. |
|
|
| Maischwater | 8.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Safbrew WB-06 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 45 °C | 43 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 10 min. | 15 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier leent zich uitstekend voor het maken van kruidigere varianten door middel van het toevoegen van andere kruiden zoals Kamille, Fenegriek of andere kruiden. Let wel: het bier is van zich zelf niet al te zoet dus smaaktoevoegingen vallen snel op.