Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
Dit is een Rodenbach en een Rodenbach is een blend van een oud en een jong bier in de verhouding van ongeveer 25-10% oud tot 75-90% jong. Het is dus de bedoeling dat er twee brouwsels gemaakt worden en dat die gemengd worden.
Voor het oude bier: Hoofdgisting met Wyeast German Ale 1007. Minimaal 1 jaar lageren met Wyeast Lambic blend 3278 en de eikenkrullen, let daarbij op dat het waterslot niet verdroogt. De eikenkrullen zijn bij voorkeur van oude wijnvaten.
Voor het jonge bier: Hoofdgisting met Wyeast German Ale 1007. Lageren met Wyeast Lambic blend 3278 1 รก 2 maanden.
Hierna beide bieren naar eigen smaak mengen en bottelen. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1070 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 56.0 |
| EBU (bitterheid): | 13.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Palemout (7 EBC) | 2 Kg |
|
7 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 290 gr |
|
120 EBC
|
|
| Chocolademout (800 EBC) | 29 gr |
|
800 EBC
|
|
| Maisvlokken | 580 gr |
|
|
|
| East Kent Goldings | 9 gr |
90 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
| Saaz | 5 gr |
15 min. |
6 α
|
Bloemen |
| Eikenkrullen | 7 gr |
|
|
|
| Wyeast 1007 German Ale | hoofdgisting |
|
|
|
| Wyeast 3278 Lambic blend | lagering |
|
|
Leverancier: Wyeast |
| Maischwater | 8.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 56 °C | 52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 20 min. | 40 min. | 40 min. | 5 min. |