Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 4 januari 2023 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | Hazy IPA |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. De Lalbrew Verant IPA gist is erg snel. de hoofdvergisting op 18-23°C kan binnen 5 dagen klaar zijn. Lagering kan op 5-10°C maar mag tot 18°C. De koudhop gedurende minimaal 2 weken tijdens de lagering toevoegen.
|
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1063 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 1800 gr | 5 EBC | ||
Cara Munichmout (100 EBC) | 200 gr | 100 EBC | ||
Havervlokken | 500 gr | |||
Tarwevlokken | 250 gr | |||
Maischwater | 11.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Galena hopbloemen | 2 gr | 60 min. | 15.5 α | Bloemen |
Simcoe | 5.5 gr | 60 min. | 12.6 α | Bloemen |
Simcoe | 5 gr | Koudhop min. | 12.6 α | Bloemen |
Mosaic | 20 gr | koudhop min. | 12 α | Bloemen |
Citra | 15 gr | koudhop min. | 12.5 α | Bloemen |
Lallemand Verdant IPA | 11 gr | Leverancier: Lallemand |
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |