Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 39.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Watertype | leiding |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Carahell (14 EBC) | 250 gr |
|
14 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 250 gr |
|
|
|
Saaz hop | 21 gr |
70 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 12 gr |
70 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 18 gr |
5 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr |
5 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Koriander | 2 gr |
5 min. |
|
|
Karwijzaad | 1.8 gr |
5 min. |
|
|
Komijnzaad | 1.8 gr |
5 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 |
15 min. |
|
|
Safbrew T-58 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
60 °C | 58 °C | 60 °C | 70 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Iers Mos aanmaken met heet water en laten trekken
Problemen bij brouwen
wees erg voorzichtig met de kruiden, rond naar beneden af.
Smaakimpressie
licht kruidig
Opmerkingen van de webredactie
Recept gezamelijke brouwdag november 2012