Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 4.5 % |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 34.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.7 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Maizena | 80 g. |
|
|
|
Saaz hop | 33 |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 4 |
10 min. |
4 α
|
Bloemen |
Den Arsegan ondergist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
51 °C | 65 °C | 72 °C | 75 °C |
95 min. | 95 min. | 7 min. | 15 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Een meer gebruikelijke infusie-methode is ook mogelijk, bijvoorbeeld 55C-15', 61C-30', 65C-30', 68C-30', 72C-15', 78C-5'
Opmerkingen van de webredactie
Het recept voor 12,5 liter is omgerekend naar 10 liter.
Alcoholpercentage berekend volgens Promash