Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
De rijst eerst malen en koken totdat zij verstijfseld is. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1044 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1500 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Surinaamse rijst | 500 g. |
|
|
|
Hallertau Perle | 20 g. |
60 min. |
3.9 α
|
Bloemen |
Standaard bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
45 °C | 55 °C | 65 °C | 72 °C |
15 min. | 30 min. | 60 min. | 15 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De gist Brewferm Top kan hier prima gebruikt worden.