Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Sterksappie?

datum:11 september 2021
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:10.0 %
begin-SG:1094
eind-SG:1020
EBC (kleur):31.0
EBU (bitterheid):35.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale mout (5 EBC)2500 g   5 EBC  
Munichmout (15 EBC)900 g   15 EBC  
Cara Pilsmout (3 EBC)400 g   3 EBC  
Cara Red (45 EBC)225 g   45 EBC  
Ahorn siroop160 g   10 EBC  
Colombus hopbloemen 10 g 60 min. 16 α Bloemen  
Colombus hopbloemen 10 g 30 min. 16 α Bloemen  
Cascade10 g 15 min. 6 α Bloemen  
Cascade10 g 5 min. 6 α Bloemen  
Lallemand Abbaye1     Leverancier: Lallemand

Maischschema

68 °C78 °C
60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

-De mouten storten bij 70°C -De Ahorn siroop toevoegen tijdens de laatste 10 minuten van het koken.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=367