Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Doenkulhelles

datum:7 november 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Pilsener

Beschrijving

De vierde van een reeks bieren uit de doenkul klasse. Beetje zelf verzonnen term voor bieren die haast binnen een biertype vallen maar eigenlijk een beetje te donker zijn.Behalve deze dan want die is eigenlijk weer iets te licht. Maar als je de booleaanse NOT er voor zet zal alles wel weer kloppen.

Er volgen er meer. Type als zoekterm maar doenkul en vind ze allemaal.

Je kan van de laatste hop gift de Mount Hood ook als koudhop toevoegen.
Het eindsg van 1010 is goed mogelijk, lager is beter en een eindsg van 1007 is in principe haalbaar.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.3 %
begin-SG:1046
eind-SG:1010
EBC (kleur):5.0
EBU (bitterheid):20.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1900 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Pilsmout (3 EBC)190 gr   3 EBC  
Mount Hood10 gr 60 min. 6.8 α Bloemen Leverancier: Braumarkt
Tettnanger5 gr 15 min. 3.6 α Bloemen  
Tettnanger5 gr 5 min. 3.6 α Bloemen  
Mount Hood5 gr 5 min. 6.8 α Bloemen Leverancier: Braumarkt
Maischwater8.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Saflager S-231     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker6 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=349