Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
londonesb
| datum: | 28 mei 2019 |
| van: | Michael Woolthuis |
| klasse: | A |
| stijl: | Pale Ale |
Beschrijving
|
Bier 4 uit de BREXIT reeks. Je weet maar nooit of bier uit Groot-Brittanniƫ na de brexit nog wel te betalen is. Een Strong pale ale vergist met London ESB. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 27.0 |
| EBU (bitterheid): | 36.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (7 EBC) | 2100 gr | 7 EBC | ||
| Cara Munichmout (90 EBC) | 200 gr | 90 EBC | ||
| Cara Munichmout (120 EBC) | 50 gr | 120 EBC | ||
| Maischwater | 9.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Fuggles | 24 gr | 60 min. | 5 α | Bloemen |
| East Kent Goldings | 13 gr | 15 min. | 6 α | Bloemen |
| East Kent Goldings | 7 gr | 5 min. | 6 α | Bloemen |
| East Kent Goldings | 7 gr | koudhop min. | 6 α | Bloemen |
| Target | 7 gr | koudhop min. | 14.2 α | Bloemen |
| Lallemand London ESB | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
| Bottelsuiker | 3 gr/ltr |
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Optioneel kan je Iers mos toevoegen voor een helderder bier. Gebruik dan 5gr /10liter en toevoegen tijdens de laatste 15min. Koken. Als je een meer vasteland hoeveelheid co2 wilt hebben dan moet je 4gr/liter bottel suiker toevoegen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=329