Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

TommiePorter

datum:15 januari 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Porter (Baltic)

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.1 %
begin-SG:1081
eind-SG:1015
EBC (kleur):156.0
EBU (bitterheid):51.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3100 gr   7 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)400 gr   120 EBC  
Chocolademout (900 EBC)220 gr   900 EBC  
Tomahawk 15 gr 60 min. 16.8 α Bloemen  
Tomahawk 5 gr 15 min. 16.8 α Bloemen  
Tomahawk 5 gr 1 min. 16.8 α Bloemen  
Maischwater15 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater4 ltr     Leverancier: Kraan
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker4 gr/ltr      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.20 min.40 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

De laatste hop gift 1 minuut voor einde koken toevoegen en tijdens het hevelen laten zitten. Dit bier smaakt het best als het minimaal 2 a 3 maanden op fles gerijpt heeft.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=319