Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Westmalle tripel kloon
| van: | william kloek |
| gepubliceerd: | hobbybrouwen |
| klasse: | C |
| stijl: | Tripel |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 15 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.0 % |
| begin-SG: | 1080 |
| EBC (kleur): | 12.0 |
| EBU (bitterheid): | 39.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 81 % |
| Watertype | kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 3400 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (15 EBC) | 250 gram | 15 EBC | ||
| Cara-kristal (120 EBC) | 100 gram | 120 EBC | ||
| Suiker | 680 gram | |||
| Styrian Goldings hopbloemen | 40 gram | First Wort Hop min. | 3.8 α | Bloemen |
| Saaz | 31 gram | 75 min. | 2.5 α | Bloemen |
| Saaz | 14 gram | 10 min. | 2.5 α | Bloemen |
| Wyeast 3787 trappist high gravity | Leverancier: wyeast | |||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 50 °C | 60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
| 10 min. | 35 min. | 20 min. | 10 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
suiker toegevoegd tijdens fermentatie't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=238