Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Herman Holtrop |
klasse: | C |
stijl: | Bière de Garde |
Ik heb dit bier meerdere keren gebrouwen, steeds met een andere gistsoort. Mijn persoonlijke smaak gaat uit naar de Grand Cru gist. De andere gebruikte gisten waren van Christoffel en het IJ afkomstig. Het viel me op dat de Christoffel gist een veel neutralere smaak tot gevolg had. Tips:Ontsmetten kaasdoek: Bottelen: |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1067 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1.33 kg. | 7 EBC | ||
Munichmout (20 EBC) | 480 g. | 20 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 290 g. | 4 EBC | ||
Kristalmout (120 EBC) | 125 g. | 120 EBC | ||
Kruidnagelen | 1 | |||
Koriander | 3 g. | |||
Curaçao-schillen | 3 g. | |||
Hallertau | 10 g. | 90 min. | 5 α | Bloemen |
Hallertau | 5 g. | 65 min. | 5 α | Bloemen |
Hallertau | 5 g. | 15 min. | 5 α | Bloemen |
Northern Brewer | 3 g. | 65 min. | 7 α | Bloemen |
Northern Brewer | 3 g. | 15 min. | 7 α | Bloemen |
Goldings | 5 g. | 15 min. | 5.5 α | Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
55 °C | 63 °C | 70 °C | 75 °C |
30 min. | 30 min. | 30 min. | 10 min. |