Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| begin-SG: | 1055 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | aangezuurd maischwater |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Kristalmout (150 EBC) | 300 g. |
|
150 EBC
|
|
| Chocolademout (1000 EBC) | 100 g. |
|
1000 EBC
|
|
| Goldings | 32 g. |
90 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Goldings | 8 g. |
5 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 68 °C | 74 °C | 80 °C |
| 15 min. | 45 min. | 15 min. | 1 min. |